De Materie


fotograaf onbekend

"Veel spelen", antwoordt Peter op de vraag wat hij nou wil met De Materie. Peter is Peter de Kok, mede-oprichter van De Materie en verantwoordelijk voor de mooie teksten. Het zegt alles over de passie van de band. De vijf bandleden spelen allemaal al jaren in uiteenlopende bands, maar sinds ze elkaar vorig jaar in deze samenstelling vonden, is spontaan een nieuw genre ontstaan: Nederlandstalige psychopop. Passie, een beetje punk, een beetje Krautrock en prachtige teksten, dat is De Materie.

Taal
Na een tijdje Engelstalige liedjes te hebben gemaakt, besluiten Jack Kaat en Peter de Kok in 2008 dat dit een doodlopende weg is. Ze hebben allebei Nederlands gestudeerd en komen tot de conclusie dat die taal prima is om in te zingen. De Materie is daarmee een feit. Zeven jaar later en aangevuld met drie gelijkgestemden is de band na tal van optredens een goedlopende machine geworden. Vijf mannen, die stuk voor stuk een ruim aantal vlieguren hebben gemaakt, maar pas in deze samenstelling muzikaal volledig tot wasdom zijn gekomen. Met een enthousiasme waar menig jongere nog een puntje aan kan zuigen overdonderen ze hun publiek met hun Nederlandstalige psychopop.

Lees verder >

Bezetting

Peter Kok, de drums, zang Sinds 2004
Erik Geest, de gitaar, zang Sinds 2004
Jack Kaat toetsen Sinds onbekend
Erwin Lentze bas Sinds 01-07-2008
Tony Tati gitaar, zang Sinds 2009

Voormalige leden >

Reageren

Naam:
E-mail *:
Bericht:
* Let op, je e-mail adres wordt NIET op de website afgebeeld!
Wij willen dit alleen weten om contact met je op te kunnen nemen.

Reacties

Door: Jan Klop Op: 22 2011 om 19:15

Hallo,
Heb als bassist vanaf 2007 tot halverwege 2008 van De Materie deeluitgemaakt.Mijn enige en laatste optreden was op de Jacobiberg ter gelegenheid van de verjaardag van Peter de Kok.
Met vriendelijke groet,
Jan Klop


Stijl: rock
Vanaf: 2004 - nu
Hits: 7138
 
Toegevoegd: 12-01-2011 19:40
Bijgewerkt: 23-07-2017 12:09

mail ons over
De Materie!Share |


Discografie
Web

http://www.dematerie.comhttp://http://www.facebook.com/demateriehttp://@dematerie


Gerelateerd