GBO


fotograaf onbekend

Het is 1969. Arnhem staat bekend als het Chicago van de Veluwe en het uitgaanscentrum De Korenmarkt heeft na verschillende schietpartijen zelfs de bijnaam Kogelmarkt gekregen. De welvaart van de jaren zestig in combinatie met het wegvallen van oude regels en structuren zorgde ook in de provincie voor een ware golf van criminaliteit.
Families die al langer bij de politie bekend stonden als problematisch ontwikkelden zich in korte tijd tot ware criminele bendes. Hun voornaamste werkterreinen waren de prostitutie en het afpersen van ondernemers voor beschermgeld. En wanneer een ondernemer niet van plan was dat te betalen dan waren er maatregels te verwachten. Zoals een ondernemer overkwam die de dood vond in zijn broodjeszaak aan de Korenmarkt.

Voor de politiek was de maat vol en de hoofdcommissaris van politie Hopman werd in de gemeenteraad op het matje geroepen. Hoe had de toestand zo kunnen ontsporen dat er families in Arnhem in de praktijk boven de wet waren komen te staan? Ook politieagenten waren zo geïntimideerd dat ze bepaalde beruchte figuren niet eens een parkeerboete durfden te geven!

Lees verder >Reageren

Naam:
E-mail *:
Bericht:
* Let op, je e-mail adres wordt NIET op de website afgebeeld!
Wij willen dit alleen weten om contact met je op te kunnen nemen.

Reacties

Door: Linke Loetje Op: 12 2013 om 00:15

Hmm, hadden we ook niet zoiets als het Gelders Blues Orkest?

Door: mosje Op: 07 2013 om 16:26

Ze hebben goed werk verricht,veiligheid voor de burgers en ondernemers,toppers.


Stijl: punk
Vanaf: 2006 - nu
Hits: 6839
 
Toegevoegd: 29-11-2007 13:49
Bijgewerkt: 29-11-2007 13:54

mail ons over
GBO!Share |


Discografie
Fotos

Posters
Web

http://http://www.myspace.com/gbopunx  http://


Gerelateerd