Neolithicum


fotograaf onbekend

Bio uit 1994:

"Amusing yourself is the only way to amuse an audience" is het veelzeggende credo van NEOLITHICUM. Spetterend zweet, verdwaalde muzikanten, plezier in het spel, schijt aan alles. De inzet waarmee deze band haar nummers brengt is essentieel voor de muziek. De nummers zijn zonder uitzondering ontstaan uit jams en improvisaties in de oefenruimte, of zelfs op het podium. De sterk gestructureerde nummers laten ruimte voor spontane invallen, zonder dat het publiek daar iets van merkt. Op deze manier weet NEOLITHICUM de concerten voor zichzelf verrassend te houden, waardoor de inzet altijd maximaal is.
Deze hardcore-metal-band uit het Arnhemse is ontstaan in 1990 als een politieke hardcore-band. Door de jaren heen zijn de heren van dit obscure gezelschap hun horizon echter gaan verbreden. Dit resulteerde niet alleen in het feit dat naast maatschappij-kritische teksten de onzinnige of gewone zaken aan bod konden komen, maar ook dat over de afgebakende hekjes van bestaande muzikale invloeden werd gekeken. Dit alles heeft gelukkig niet geleid tot weer een band die denkt een nieuwe muziekstijl te hebben ontwikkeld. NEOLITHICUM heeft zich wel kunnen onttekken aan het aloude -daar heb je weer zo'n bandje- adagium. Dat ligt voor een groot deel aan de vier uiteenlopende persoonlijkheden die gezamelijk de band iets extra's geven:

Lees verder >

Voormalige bezetting

Edwin Zanden, van der zang Van 1993 tot
Cas Rasing bas Van 1990 tot
Elroy Evertse gitaar Van 1990 tot 1994
Marcel Borsje drums Van 1990 tot
Theo Paymans (Bradshaw) gitaar Van 1994 tot
Sander Brouwer zang Van 1990 tot 1993


Reageren

Naam:
E-mail *:
Bericht:
* Let op, je e-mail adres wordt NIET op de website afgebeeld!
Wij willen dit alleen weten om contact met je op te kunnen nemen.

Reacties

Door: Steven Paul Op: 22 dec 2015 om 15:11

Herinner me nog een legendarisch optreden in Willem II, waar op een druilerige zondagmiddag ergens begin jaren 90 diverse bandjes mochten optreden. Toen Borsje vanuit het publiek diverse malen voor homo werd uitgemaakt kon de in lakleer gestoken besnorde trommelmans zich niet meer in de hand houden en keilde - technisch perfect, zoals men mocht verwachten van de gevierde curling-kampioen die hij naast drummerd en sijsjeskweker ook is - een vol krat Hertog-Jan de zaal in. Gelukkig waren er slechts een viertal toeschouwers en kon 'iedereen' op tijd 'wegduiken'.
Vrijwel alle flesjes waren nog heel, en werden onder luidkeels 'bedankt HOMO!" door het publiek soldaat gemaakt.

Door: H. Bekman Op: 22 nov 2013 om 07:58

Sander en Elroy namen het allemaal niet zo serieus, die konden er zelf ook om lachen, maar die trommelaar van ze, die nam die hele ellendige teringherrie zo serieus, die zette er elke week wel een trommel bij, totdat die inderdaad niet meer mis kon slaan.

Door: Cornélis Wanderfroot Op: 21 nov 2013 om 14:52

Om sander kon ik nog wel lachen, of liever nog die lul, berrie: tranen met tuiten, echt waar, zoasl in het clubhuis in dieren waar zelfs de vader van elroy zich niet meer kon goedhouden. maar later was het helemáál niks meer

Door: Tja Op: 11 2013 om 11:14

wat was dit toch een rotband


Stijl: Metal
Vanaf: 1990 - onbekend
Hits: 7741
 
Toegevoegd: 25-11-2003 18:16
Bijgewerkt: 26-01-2008 01:13

mail ons over
Neolithicum!Share |


Discografie
Posters

Alle posters >


Web

http://


Gerelateerd