Revanche


fotograaf onbekend

Revanche, opgericht in de jaren 70, om precies te zijn in 1979, als discogroep.
Na +/- 1 jaar kwamen wij erachter dat onze feelings in de Reggae zaten en tot 1984 hebben wij veel mogen meemaken in de reggaeseen.
Optredens in Paradiso, Melkweg, Paard van Troje, Vera (Groningen), Belgi en Duitsland. Voorprogramma's van bekende groepen z.a. Culture, Burning Spear, Steel Pulse, Eat a Mouse en TV.- en Radio-optredens.
Nu zijn we na 20 jaren weer terug.
We zijn meer een Lovers-Rock, Reggae-Band.

30 jaar Paasconcerten – Revanche (door Willem Heutink)

Revanche, oorspronkelijk opgericht als discoband, was in de eerste helft van de jaren tachtig een behoorlijk succesvolle reggaeband die behalve in het Nederlandse circuit ook in Belgi en Duitsland toerde. Na twintig jaar staan ze nu voor het eerst op het Paasconcert.

Lees verder >

Bezetting

Sjerrel - gitaar Sinds 1979
Robby (papa ch) slaggitaar Sinds 1979
Roy - bas, zang Sinds 1979
Percy - drums Sinds 1979
Prince Foster toetsen, zang Sinds onbekend
Georgieman - toetsen, zang Sinds 1979
Pirre - sax Sinds 1979
Glenn (Candyman) zang Sinds 1979


Reageren

Naam:
E-mail *:
Bericht:
* Let op, je e-mail adres wordt NIET op de website afgebeeld!
Wij willen dit alleen weten om contact met je op te kunnen nemen.

Reacties

Door: marx van zadelhoff Op: 20 2014 om 15:38

hey good memory's revanche en new moon ik zocht eens naar muziek van jullie maar kon niks vinden kunnen jullie iets opsturen ?? b.v.d. groeten uit friesland !!

Door: Zevende hemel producties Op: 09 2013 om 14:49

Ik mis namen als de stille Jerry ( gitaar)
Maar ook de Nederlandse Cody die in de jaren 80 duidelijk een stempel drukte op de muziek van de band ( toetsen). Ook het " kleine broertje " Stanley ( zang? Samen met Glen ?
In de succesvolle jaren was zeker muzikant en geluidstechnicus Hay Zeelen heel belangrijk voor de groep. Ik ( Joop van Summeren ) zorgde via mijn bedrijf www.zevendehemel-producties.nl voor RTV en alle optredens enige jaren. Hoogtepunten waren Countdown radio/ voorprogramma Eek Mouse in de Vereening, samen met Toots and The Matals openluchttheater Nijmegen. Voorprogramma Aswad in Vredenburg, optreden bij de St.. Comerus tijdens de Duchtelet awards samen met Hennie venten in Den Bosch De band stond op het punt een platencontract met Warner te tekenen en waren al 3 dagen in de studio geweest voor opnames. Helaas is dat niet doorgegaan. In de hoogtijdagen deed de band gem. 5 optredens per week, ik vergezeld de band als manager en tourmanger in die tijd.

Door: keuben Op: 22 2012 om 22:16

hallo.
ik heb jullie vroeger zien optreden in doetinchem.
heb toen een lp gekocht maar ik heb hem helaas niet meer,nu ben ik op zoek naar een cd ,mss kan je me daar mee helpen ,groetjes henry doetinchem


Stijl: Reggae
Vanaf: 1979 - nu
Hits: 5504
 
Toegevoegd: 16-03-2004 15:32
Bijgewerkt: 11-03-2005 13:27

mail ons over
Revanche!Share |


Discografie
Posters
Web

http://


Gerelateerd