Rascals, The


fotograaf onbekend

30 jaar Paasconcerten, The Rascals (door Willem Huetink)

Ruim veertig jaar geleden, in de tijd dat De Jacobiberg nog gewoon het verenigingsgebouw van de Christelijke Jonge Mannen Vereniging (CJMV) was en de rock 'n roll ook in Arnhem aarzelend zijn intrede deed, waren The Rascals hét exponent van deze nieuwe rebelse muzieksoort: Vetkuiven, buikschuivers, bier en knokpartijen. Alle clichés waren van toepassing op deze band die zijn wortels had in de volkswijk Klarendal. Een gesprek met Rascal van het eerste uur Cees Mulder ten kantore van het Arnhemse Poparchief.

Mulder blijkt al snel een ware spraakwaterval, die op uiterst smeuïge wijze de meest hilarische anekdotes uit zijn geheugen weet op te diepen daarbij ondersteund door een koffer vol krantenknipsels en foto's. Veertig jaar Arnhemse rock 'n roll geschiedenis komt in vliegende vaart voorbij. Als monoloog, dat wel.

Lees verder >

Bezetting

Jos Bierman drums, zang Sinds onbekend

Voormalige leden >

Reageren

Naam:
E-mail *:
Bericht:
* Let op, je e-mail adres wordt NIET op de website afgebeeld!
Wij willen dit alleen weten om contact met je op te kunnen nemen.

Reacties

Door: Peter Stuivenberg Op: 13 2013 om 11:03

Begin van het jaar nog met Hans van der Weerd (ex zwager) gesproken , over een reünie. Hans vertelde wel dat hij veel pillen moest slikken maar het moest wel lukken. Vakantie nee internet nee alcoholvrij biertje ja. Wij hebben mooie tijden meegemaakt en hadden een goede band behouden ondanks de scheiding van zijn zusje. Van mijn kleindochter die bij ons in Spanje op vakantie kwam hoord ik dat er een broer van mijn ex was overleden . Ik dacht gelijk aan mijn gabber Hans even onderzoeken en ja hoor ! Ik heb er een nacht niet van geslapen.
Hans tot ziens.
Familie en vrienden sterkte met het vreselijke verlies.
ROCK AND ROLL BAND NR: 1
HANS EN CEES DE OLDIES VAN 1960.

Door: Theo Degen Op: 26 2013 om 18:09

Ik zal je missen oude vriend.
Mijn medeleven met het overlijden van Hans.
Ik wens de familie veel sterkte.

Door: wolfje Op: 02 2013 om 22:54

Helaas is Hans van der Weerd op vrijdag 15 maart 2013 totaal onverwacht overleden.
Op donderdag 21 maart hebben wij in een sfeervolle uitvaartdienst afscheid van Hans genomen. We hoorden zijn geliefde gitaarmuziek, helemaal waar Hans zo van hield.
Enkele leden van de Rascals waren ook aanwezig, die na de dienst nog samen herinneringen ophaalden.
We zullen je missen, aju ouwe rocker!!
Met vriendelijke groet van een ouwe Rascals fan.

Door: aerlant van dien . Op: 17 2013 om 00:50

hallo lieve mensen hierbij doe ik namens aerlant de zoon van ginnie en hans van de weert.. moet tot mijn spijt melden dat onze hans niet meer is. onze grote vriend is 16 maart overleden .onze rascal is nu een legende. wat kon die man nog altijd goed op zijn gitaar speulen..wanneer de uitvaart is is nog niet bekend .het is een groot verlies.

Door: joop turk Op: 16 2012 om 09:15

http://www.universalmusic.nl/page/home

Door: joop turk Op: 16 2012 om 07:24

http://www.sellaband.com
where fans invest in music

Door: Peter Stuijvenberg Op: 10 2012 om 14:43

De mooiste muzikale tijd was met the Rascals 1965 blijft altijd bij. 1978 tot en met 1982 Geweldige tijd gehad. met Hans Hennie Cees en Hennie. Heel veel gespeelt ik was de manager en boekings manager.Theo Degen de zanger geweldig wat een strot, jammer soms een beetje wild ook tegenover zijn bandleider. Ik hoop dat Cees hem na 30 jaar kan vergeven en dan wil ik een klinkende Noordhollandse Reunie op zetten. Wie de Shadows kent kent het exacte geluid bij the Rascals.
Ik ben Theo aan het zoeken geweest lees net dat hij een stukje heeft geschreven.dus Theo neem contact op stulu@kpnmail.nl 0653938468
Groetjes Peter Stuijvenberg.

Door: Theo Degen Op: 07 2012 om 22:54

Alles wat kees zegt is waar,komt er nog bij dat het de beste band is waar bij ik ooit heb gespeeld.Het zijn stuk voor stuk super musikanten.Hoop dat ze mij ooit vergeven,maar ik heb voor mijn leven gekozen en die is nu goed.rest mij nog te zeggen dat ik nog veel aan ze denkt,wat een musikanten.

Door: wolfje Op: 12 dec 2010 om 17:20

Naam Hans moet zijn !
Hans van der Weerd
gr van de wolf


Stijl: rock & roll
Vanaf: 1960 - nu
Hits: 13663
 
Toegevoegd: 05-12-2003 15:51
Bijgewerkt: 14-12-2010 09:49

mail ons over
Rascals, The!Share |


Discografie
Fotos

Posters

Alle posters >


Web

http://


Gerelateerd