Cerberus

Cerberus speelt dark fantasy metal: een mix van majestueuse, bombastische mid-tempo black met klassieke, folk, dark metal and heavy metal invloeden.
Voor de muzikale incarnatie van de hellehond gaan we terug naar het 1996...

Gitaristen Otto en Reamon richten de band Cerberus op. Vanaf dat moment is de stijl van Cerberus te omschrijven als melodische mid-tempo black die je meeneemt naar een wereld vol strijd en magie. In 1998 was de band compleet. De band bestond toen uit Otto (gitaar), Reamon (gitaar), Joost (drums), Bouke (bas) en Marin (zang) en Nathalia (synthesizer). Een paar maanden later moest Marin de band verlaten wegens motivatieproblemen. Vanaf dat moment besloten de gitaristen de zang over te nemen.

In 1999 kwam de eerste Demo-CD uit: journey must begin". In 1999 trede Cerberus ook voor het eerst op, de eracties van het publiek waren erg goed. In de optredens die volgden was duidelijk een stijgende lijn te zien met betrekking tot de presentatie en het geluid. Omdat Cerberus erg teleurgesteld was over het geluid van de demo besloten ze een tweede demo op te nemen in september 2000. De demo is opgenomen in de Jacobiberg in Arnhem gedurende drie weekends. In januari zal de demo getiteld "One man's faith" uitkomen. Hij bestaat uit vier nummers in de unieke stijl van Cerberus met een speelduur van ong. 30 minuten.

Lees verder >

Voormalige bezetting

Otto Beusekom, van gitaar zang Van 1996 tot
Reamon Bloem gitaar zang Van 1996 tot
Joost Westdijk drum Van 1996 tot
Nathalia Hoogkamer keyboard Van 1996 tot
Bouke Braun bas Van 1996 tot


Reageren

Naam:
E-mail *:
Bericht:
* Let op, je e-mail adres wordt NIET op de website afgebeeld!
Wij willen dit alleen weten om contact met je op te kunnen nemen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze band.

Stijl: Metal
Vanaf: 1996 - 2002
Hits: 3826
 
Toegevoegd: 25-11-2003 18:16
Bijgewerkt: 01-08-2006 14:24

mail ons over
Cerberus!Share |


Discografie
Posters
Web

http://


Gerelateerd